of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:18.05.2024 22:15:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GDA-3104
Meyve Sebze Teknolojisi ve Kalite Analizleri
2,0
0,0
2,0
3,0
4,0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Prof. Dr. Havva Nilgün Budak
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Yazla Mahallesi 32500 Eğirdir/Isparta
E-Posta
nilgunbudak@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Salı 10.30-12.30
Perşembe 13.30-17.30
İş Telefonu
0 246 3116661
Dersin Amacı/Hedefleri
Meyve Sebze ürünlerinin üretim teknolojilerinin öğretilmesi, Meyve sebze alanında uygulanan analizlerin prensipleri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılması
Dersin İçeriği
Meyve sebze sanayinde sıklıkla kullanılan sterilizasyon, dondurma,
kurutma, konsantrasyon gibi işlemlerin işlenecek ürüne özel olarak tekniklerinin seçilmesi ve ürünlerin proses döngüsünün anlatılması. Örnek alma, örneklerin analize hazırlanması, meyve sebze işletmelerinde kullanılan genel analiz yöntemlerinden; nem (su) ve toplam kuru madde tayini, suda çözünen ve çözünmeyen kurumadde tayini, kül tayini, pH ve titrasyon asitliği tayini, karbonhidrat (şeker tayini), yağ, protein, ve askorbik asit tayini gibi konularda bazı analizlerin prensiplerinin aktarılması ve uygulamaları
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
50
Uzmanlık/Program Dersi
20
Matematik ve temel bilimler
0
Genel Eğitim
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
10
Aktarılabilir Beceri Dersi
20
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:13.05.2024 16:07:00)
DK1
Meyve ve sebzelerin bileşim öğelerini tanıyıp ayırt edebilecektir.
DK2
Meyve ve sebzelerin ürünlerinin proseslerinin anlaşılması
DK3
Meyve ve sebze muhafaza yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma
DK4
Meyve sebze ürünlerinde laboratuvar analizlerinin yapılması
DK5
Meyve sebze ürünlerinde duyusal analizlerin yapılması