of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
SUM-106
Su Ürünleri Mühendisliğine Giriş
2.0
0.0
0.0
2.0
2.0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
 
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
E-Posta
esuf@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Mesai Saatleri
İş Telefonu
246 214 6400
Dersin Amacı
Teorik bilgilerle öğrencilere su ürünleri konusunda temel kazandırma, yetiştiricilik, avlama ve işleme dersleri için alt yapı oluşturma
Dersin İçeriği
Su ürünlerinin önemi, tanıtımı, yetiştiriciliği, avlanması, işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik uygulamaların öğretilmesi
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Ödev
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
1- Dünyada ve ülkemizde su ürünleri eğitim-öğretimi
DK7
2- Su ürünleri canlı grupları ve özellikleri
DK3
3- Su ürünlerinin yetiştiriciliğine yönelik uygulamalar
DK4
4- Yetiştiricilik sistemleri
DK
5- Su ürünlerinin avcılığına yönelik uygulamalar
DK
6- Su ürünlerinin muhafazası ve işlenmesi
DK
7- Su ürünlerinin pazarlanması