of0
Export
ISUBÜ Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi Ders İçeriği
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık İ.Ö.
Ders Bilgileri
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-3111
Yiyecek İçecek Servisi
3.0
0.0
0.0
3.0
3.0
1. Yarıyıl
Ders İzleme
Dersin Dili
Türkçe
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğretim Görevlisi Hüseyin DUMAN
Dersin Yardımcıları
 
Dersin Amacı
Yiyecek içecek bölümünün organizasyon yapısı, iş tanımları ve iş gerekleri üzerinde durulacak, daha sonra ise servis departmanında kullanılan malzemeler tanıtılacaktır.
Hijyen ve sanitasyon hakkında gerekli bilgiler verildikten sonra, mönü ve servis bilgisi ayrıntılı olarak aktarılacaktır.
Bölümlerde servis elemanlarının ihtiyaç duyabilecekleri temel mutfak bilgileri verilecek, içecekler ve servisleriyle ilgili açıklamalar yapılacaktır.
Konuklarla ilişkiler ve şikayetlerle ilgilenme, bir rekabet aracı olarak konuk ilişkilerinin üzerinde durulacaktır.
Dersin Hedefleri
1-Yiyecek-içecek işletmelerinin her anlamda tanıtılması.

2-Öğrencilerin sektörde yiyecek-içecek işletmeleri ile ilgili her konuda bilgi sahibi olması.

3-Almış oldukları eğitimleri tatbik edebilecek,sektörde kullanabilecek duruma gelmeleri.

4-Turizm sektöründe bilgili ve tecrübeli yeni yönetici adayları yetiştirme.

5-Otel işletmelerinin temel faaliyet konularıyla ilgili bilgi ve beceriye sahip olmak
Dersin Öğrenme Çıktıları
1-Yiyecek-içecek işletmelerinin her anlamda tanıtılması.

2-Öğrencilerin sektörde yiyecek-içecek işletmeleri ile ilgili her konuda bilgi sahibi olması.

3-Almış oldukları eğitimleri tatbik edebilecek,sektörde kullanabilecek duruma gelmeleri.

4-Turizm sektöründe bilgili ve tecrübeli yeni yönetici adayları yetiştirme.

5-Otel işletmelerinin temel faaliyet konularıyla ilgili bilgi ve beceriye sahip olmak
Dersin İçeriği
Yiyecek içecek bölümünün organizasyon yapısı, iş tanımları ve iş gerekleri üzerinde durulacak, daha sonra ise servis departmanında kullanılan malzemeler tanıtılacaktır.
Hijyen ve sanitasyon hakkında gerekli bilgiler verildikten sonra, mönü ve servis bilgisi ayrıntılı olarak aktarılacaktır.
Bölümlerde servis elemanlarının ihtiyaç duyabilecekleri temel mutfak bilgileri verilecek, içecekler ve servisleriyle ilgili açıklamalar yapılacaktır.
Konuklarla ilişkiler ve şikayetlerle ilgilenme, bir rekabet aracı olarak konuk ilişkilerinin üzerinde durulacaktır.
Önkoşul Dersleri
 
Önerilen Seçmeli Dersler
 
Ders İşleme Biçimi
 
Ders Biriminin Seviyesi
 
Değerlendirme Sistemi
Akts/İş Yükü Tablosu
Yarıyıl İçi Çalışmaları
Sayısı
Katkı Payı
Etkinlik
Sayısı
Süresi
Toplam
Ara Sınav
1
0
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç)
14
3
42
Kısa Sınav
0
0
Sınıf Dışı Ders çalışma Süresi
1
10
10
Ödev
0
0
Ödevler
1
10
10
Devam
0
0
Sunum
1
10
10
Uygulama
0
0
Proje
0
0
0
Labaratuvar
0
0
Laboratuvar Çalışması
0
0
0
Proje
0
0
Arazi ya da Alan Çalışması
0
0
0
Atölye
0
0
Ara Sınavlar
1
32
32
Seminer
0
0
Yarıyıl Sonu Sınavı
1
32
32
Arazi Çalışması
0
0
İş Yükü Saati(30)
30
Toplam
0
Toplam İşyükü/Saat
0
Yıliçiin Başarıya Oranı
0
Dersin Akts Kredisi
0
Finalin Başarıya Oranı
0
 
Toplam
0
 
Kaynaklar
Ders Notu
konaklama işletmelerinde servis tekniği yönetimi, yrd.doç.dr. yaşar yılmaz
Diğer Kaynaklar
servis tekniği ve uygulamaları, alptekin sökmen,
yiyecek içecek hizmetleri yönetimi, prf.dr.nilüfer koçak
Materyal
Dokümanlar
 
Ödevler
 
Sınavlar
 
Materyal Diğer
 
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri
Konferanslar, Uygulamalı Dersler, Sunumlar, Seminerler, Projeler, Laboratuar Uygulamaları(gerekirse)
İş Yerleştirmeleri
Her hangi bir eğitimsel öğe gibi, krediler yalnızca öğrenme çıktılarına ulaşıldığında ve çıktılar değerlendirildiğinde verilir. Eğer çalışma yeri planlanmış değişimin parçasıysa (örneğin Farabi ve Erasmus), ve yerleştirme için beklenilen öğrenme çıktılarına ulaşılmışsa Öğrenme Sözleşmesi verilen kredilerin sayılarını göstermesi gerekmektedir.
Bölümün Öğrenme Çıktıları
No
Bölüm Öğrenme Çıktısı
Katkı Düzeyi
1
Aşçılık ile ilgili kuramlar, olgular kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir.
 
2
Aşçılık mesleğindeki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir.