of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Yalvaç Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:29.05.2019 15:12:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
TRM-108
Yiyecek İçecek Servisi ll
3,0
3,0
3,0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Şenay Demir
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı/Hedefleri
Dersin amacı öğrencilere yiyecek içecek işletmeciliğinin işleyişi ve hizmetlerin uygulaması konusunda temel bilgiler öğretmek ve pratik kazandırmaktır
Dersin İçeriği
Yiyecek-içecek işletmelerinin organizasyon yapısı, yiyecek-içecek işletmelerinde çalışan personelin görev tanımları ve sorumlulukları, yiyecek-içecek işletmelerinde yemek kartı ve fiyatlama yöntemleri, yiyecek-içecek işletmelerinde kasa servis ve mutfak arasındaki ilişkiler, yiyecek-içecek işletmelerinde hesap sistemleri, yiyecek-içecek işletmelerinde ön hazırlık çalışmaları, yiyecek-içecek işletmelerinde servis yöntemleri, yiyecek-içecek işletmelerinde servis çeşitleri; kahvaltı servisi, Alakart servis, Tabldot servis, Ziyafet servis, Açık 'Büfe servis, Oda servisi, yiyecek-içecek işletmelerinde müşteri masasındaki çalışmalar, yiyecek-içecek işletmelerinde servis edilen içki çeşitleri. Klasik ve Modern Fransız Servisi, İngiliz Servisi (Gümüş Servisi), Servis Çeşitleri; Amerikan ve Rus Servisi; Kahvaltı ve Açık Büfe Servisi, Restoranlarda Servis Akışı,
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
 
Uzmanlık/Program Dersi
 
Matematik ve temel bilimler
 
Genel Eğitim
 
Destek Dersi
 
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
 
Aktarılabilir Beceri Dersi
 
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:28.12.2019 10:36:00)
DK1
1-Yiyecek içecek işletmelerinin organizasyon yapılarını, personellerini ve görevlerini öğrenir.
DK2
2-Restoranların servise hazırlanmasını, akışını ve mutfak ile ilişkilerini öğrenir.
DK3
3- Yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan servis çeşitlerini ve yöntemlerini öğrenir ve uygular.
DK4
4-İçki servisi ve alkol uygulamalarını öğrenir.
DK5
5-Restoranlarda müşteri şikâyetlerini ve çözüm yollarını öğrenir.