of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Yalvaç Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:29.01.2017 15:13:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik+ Uygulama (Saat)
Kredi Toplam
AKTS
Yarı Yılı
TRM-109
Yiyecek İçecek Servisi l
3,0
3,0
3,0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
GÜLTAZE GÜL
Dersin Yardımcıları
-
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı/Hedefleri
Turizm sektöründe bilgili ve tecrübeli yeni yönetici adayları yetiştirme.
Dersin İçeriği
Yiyecek İçecek İşletmelerinin Sınıflandırılması ve Örgütlenmesi
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanılan Araç ve Gereçler.
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ön Hazırlık
Servis Çeşitleri
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hijyen
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders
 
Uzmanlık/Program Dersi
 
Matematik ve temel bilimler
 
Genel Eğitim
 
Destek Dersi
 
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
 
Aktarılabilir Beceri Dersi
 
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:28.12.2019 10:36:00)
DK1
1-Turizm Sektörü hakkında bilgi sahibi olmak
DK2
2-Yiyecek içecek işletmelerinin sınıflandırılması hakkında bilgi sahibi olmak
DK3
3-yiyecek içecek işletmelerinin organizasyon yapısını bilmek
DK4
4-temel servis kurallarını öğrenmek
DK5
5-temel servis kurallarını uygulayabilmek
DK6
6-dünya servis tekniklerini öğrenmek
DK7
7-Yiyecek içecek işletmelerindeki temel hijyen kurallarını bilmek