| | | | | | | |
Bölüm |
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:27.09.2024 18:16:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik+ Uygulama (Saat) | Kredi Toplam | AKTS | Yarı Yılı |
GIT-3225 | Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı | 4,0 | 4,0 | 4,0 | 3. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Öğr.Gör.Dr.Taner SARIOĞLU |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | ISUBÜ Şarkikaraağaç MYO |
E-Posta | tanersarioglu@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı/Hedefleri | Gıdalarda kalite kontrol ve ürün kalite standartlarını ve mevzuatı öğrenmek |
Dersin İçeriği | Kalitenin tanımı, kalite kontrolü, kalite kontrolünün aşamaları. istatistiksel kalite kontrolü, Gıdaların görünüş özellikleri. Gıdaların renk özellikleri. Gıdaların kinestetik özellikleri. Viskozite ve kıvam. Gıdaların lezzet özellikleri. Gıdaların duyusal değerlendirmesi. Kalite güvence sistemleri (HACCP, ISO), Gıda mevzuatı, Türk gıda mevzuatını gelişimi, Uluslararası ve ulusal kuruluşlar, kodeks alimentarius, |
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel/Alana Özgü Mesleki Ders | 40 |
Uzmanlık/Program Dersi | 30 |
Matematik ve temel bilimler | 0 |
Genel Eğitim | 0 |
Destek Dersi | 10 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 10 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 10 |