of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi İ.Ö.
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GIT-207
Et Teknolojisi
2.0
1.0
0.0
2.5
3.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Dr. Öğr. Üyesi Emine Aşık Canbaz
Dersin Yardımcıları
Et Teknolojisi, Öztan A., 2002
Ofis Yeri
 
E-Posta
emineasik@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
10:00-12:00
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Etin beslenmedeki yeri ve önemi, Etin histolojik, fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal özellikleri, et kesim yöntemleri, etlerde kesim sonrası oluşan değişiklikler, et koruma yöntemleri.
Dersin İçeriği
Etin histolojik, fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal özellikleri. Et muhafazasında uygulanan teknolojik işlemler, kesim sonrası oluşan reaksiyonlar.
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Laboratuar
Teknik Gezi
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
 
Uzmanlık/Alan Dersi
 
Destek Dersi
 
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
 
Aktarılabilir Beceri Dersi
 
DERSİN KAZANIMLARI