of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GIT-211
Özel Gıdalar Teknolojisi
2.0
1.0
0.0
2.5
3.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Dr. Öğretim Üyesi Didem AKPINAR KANKAYA
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Gelendost Meslek Yüksekokulu
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
10:00:11:00
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Öğrencilere, şeker, kakao, çikolata, şekerleme, çay ve kahve, tahin gibi gıda teknolojisinin ana dalları dışında kalan ürün grupları ve işleme teknikleri hakkında temel bilgileri vererek, bu konuda karşılaşabilecekleri sorunların çözümü için gerekli alt yapıyı oluşturmaktır.
Dersin İçeriği
Şeker, şekerleme, çikolata, çay ve kahve ile geleneksel gıdaların işlenmesi ve depolanmasına yönelik işlemler
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Ödev
Teknik Gezi
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
20
Uzmanlık/Alan Dersi
20
Destek Dersi
60
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Gıda Teknolojisinin ana dalları dışında kalan ürün gruplarını ve işleme tekniklerini öğrenir.
DK2
Şeker teknolojisi, çikolota teknolojisi, şekerleme teknolojisi, çay teknolojisi, kahve teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur.
DK3
Çeşitli geleneksel gıdaların üretim teknolojilerini öğrenir.