of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
GIT-221
Gıda Biyoteknolojisi
3.0
0.0
0.0
3.0
3.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Dr. Öğretim Üyesi Didem AKPINAR KANKAYA
Dersin Yardımcıları
Aran, N. 2019. Gıda Biyoteknolojisi
Ofis Yeri
Gelendost Meslek Yüksekokulu
E-Posta
didemkankaya@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
10:00-11:00
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Biyoteknolojinin tanımı ve tarihçesi, uygulama alanları, rekombinant DNA teknolojisi, moleküler biyolojik yöntemler, fermantasyon, biyoreaktör tasarımı ve kontrolü, genetiği değiştirilmiş organizmalar, endüstriyel mikroorganizmalar, biyoteknolojik yöntemlerin gıda endüstrisinde kullanım alanları hakkında genel bilgilerin verilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği
Biyoteknolojinin tanımı ve tarihçesi, biyoteknolojinin uygulama alanları, genetik kavramlar, moleküler biyolojik yöntemler, gıda endüstrisinde fermantasyon teknolojileri, biyoreaktör tasarımı ve kontrolü, ekmek mayası üretimi, fermente et ürünleri, fermente süt ürünleri ve probiyotik organizmalar, fermente bitkisel ürünler, genetiği değiştirilmiş organizmalar
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Ödev
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
20
Uzmanlık/Alan Dersi
40
Destek Dersi
40
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Öğrenciler biyoteknolojinin tanımı ve uygulama alanlarını bilir.
DK2
Biyoteknolojik mikroorganizmalar ve hücre metabolizmalarını bilir.
DK3
Moleküler biyolojik yöntemler hakkında bilgi sahibi olur.
DK4
Biyoteknolojinin gıdalarda uygulama alanlarını sıralar.
DK5
Biyoteknolojideki etik değerler ve yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olur.