Ders Adı Bitkilendirme
Ders Kodu AYH-110
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 1
Dönem 2.Yarıyıl
AKTS 3
Dersi Veren(ler) Öğr. Gör. Dr. Yunus ESER
Dersin Yardımcıları
Dersin Öğrenme Çıktıları Öğrenciler bitki yetiştirme teknikleri ve ağaçlandırma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olacaktır
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
-
Dersin İçeriği Fidanlık ve sera yerinin seçimi, Tohumdan üretim, Vejatatif üretim, Ağaçlandırma yöntemleri, Arazi hazırlığı, Dikim yöntemleri, Fidan kalitesi
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Hedefleri Bitki yetiştirme teknikleri ve ağaçlandırma yöntemlerini öğrenmek
Dersin Amacı Bu derste bitki yetiştirme teknikleri ve ağaçlandırma yöntemleri anlatılmaktadır.
WorkPlacement Kullanılmamaktadır
Hafta Konular  
1 Açık alan fidanlık işletmeleri
  Ön Hazırlık: Sayfa 11
2 Açık alan fidanlık işletmelerinde yer seçimi
  Ön Hazırlık: Sayfa 13
3 Açık alan fidanlık işletmelerinin kuruluşu
  Ön Hazırlık: Sayfa 20
4 Kapalı alan fidanlık işletmeleri
  Ön Hazırlık: Sayfa 25
5 Kapalı alan fidanlık işletmelerinde yer seçimi
  Ön Hazırlık: Sayfa 28
6 Tohumdan fidan üretimi
  Ön Hazırlık: Sayfa 48
7 Açık alan fidanlık işletmelerinde eşeyli üretme
  Ön Hazırlık: Sayfa 48
8 Kapalı alan fidanlık işletmelerinde eşeyli üretme ve şaşırtma
  Ön Hazırlık: Sayfa 69
9 Vejetatif fidan üretimi
  Ön Hazırlık: Sayfa 83,Ödev-1
10 Aşılı fidan üretimi
  Ön Hazırlık: Sayfa 181,Ödev-2
11 Aşı tipleri
  Ön Hazırlık: Sayfa 194
12 Fidan tipleri
  Ön Hazırlık: Sayfa 225
13 Önemli fidan özellikleri
  Ön Hazırlık: Sayfa 229
14 Fidan seleksiyonu
  Ön Hazırlık: Sayfa 232
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Çalışma ortamında sağlık ve iş güvenliğini sağlayacak bilgiyi kazanmak 0
2 Doğa sevgisini ve çevre bilincini öğrenmek 0
3 Korunacak alan ve türlerin tespitine katkı sağlamak 0
4 Yaban hayatı sahaları tespiti ve sınırlama çalışmaları konularında hizmet vermek 0
5 Yaban hayvanlarının envanterini yapmak 0
6 Yaban hayatı yaşam ortamlarının geliştirilmesi konusunda çalışmak 0
7 Yaban hayvanlarının hastalık ve ölüm etmenlerinin tespiti için örnek hazırlama çalışmalarına katılmak 0
8 Yaban hayvanlarının üretim çalışmalarında hizmet vermek 0
9 Popülasyonların durumunu, dağılımını ve düzenli olarak sürdürülmesini sağlama çalışmalarına katkı sağlamak 0
10 Özel avlakların yönetim ve denetleme konularında yeterli düzeyde bilgiye sahip olmak. 0
11 İl ve İlçe av komisyonlarının çalışmalarına katkı sağlamak 0
12 Güncel mevzuat ve uluslararası sözleşme bilgileri ve uygulamaları konularında bilgiye sahip olmak. 0
13 Mesleki teknolojik gelişmeler ve mesleki hizmet içi eğitim faaliyetler konularında gerekli beceriye sahip olmak. 0
14 Av, avcı ve avcılık; ilişkileri ve teknikleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmak. 0
15 Atatürk ilkeleri konunda bilinçli ve İnkılâp tarihi konusunda bilgiye, iyi derecede Türkçe ve orta düzeyde İngilizce kullanım becerisine sahip olmak. 0
16 0
17 0
18 0
19 0
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 80
Kısa Sınav 0 0
Ödev 2 20
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
TOPLAM 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 1 14
Ödevler 2 2 4
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 20 20
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 25 25
İşyükü Saati (30) 30
Toplam İşyükü / Saat 0    
Dersin Akts Kredisi 0    
Ders Notu GENÇ, M. 2005: Süs bitkisi yetiştiriciliği SDÜ Orman fakültesi yayın no: 55
Diğer Kaynaklar ÜRGENÇ, S. 1998 : Ağaçlandırma Tekniği, ÜRGENÇ, S. 1998 : Ağaç ve Süs bitkileri Fidanlık ve Yetiştirme Tekniği
Materyal
Dökümanlar Ders notu ve sunumlar
Ödevler Ödev-1, Ödev-2
Sınavlar Arasınav “Kapalı alan fidanlık işletmelerinde eşeyli üretme ve şaşırtma” konusuna kadar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri
Konferanslar, Uygulamalı Dersler, Sunumlar, Seminerler, Projeler, Laboratuar Uygulamaları(gerekirse)