Ders Adı Önbüroda Vardiya İşlemleri
Ders Kodu TRM-3111
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 1
Dönem 1.Yarıyıl
AKTS 3
Dersi Veren(ler) ilhami morçin
Dersin Yardımcıları megep
Dersin Öğrenme Çıktıları Öğrenciye bu dersin sonunda; 1. Vardiya devir teslimi işlemlerini yapmak, 2. Sabah ve akşam vardiya işlemlerini yapmak, 3. Gün sonu işlemlerini yapmak, 4. Gece işlemlerini yapmak, yeterlikleri kazandırılacaktır
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
-
Dersin İçeriği . Seyir defterini (Log Book) okuma, 2. Anahtar kontrolü yapma, 3. Vardiyada yapılan işlemlerin listesini kontrol etme, 4. Günlük çıkış işlemlerini yapma, 5. Kat hizmetleri raporunu kontrol etme, 6. Günlük giriş işlemlerini yapma, 7. Periyodik olarak tahmin raporları kontrolü yapma, 8. Oda değişikliği taleplerini karşılama, 9. Rapor öncesi kontroller, 10. Rapor alma ve kontroller, 11. Tarih güncelleştirme, Deftere kayıt, konularını içermektedir.
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Hedefleri Öğrencilere, vardiya devir teslimi, sabah ve akşam vardiyası gece ve gün sonu, işlemlerini yapmak ile ilgili bilgi ve becerilerin verildiği derstir
Dersin Amacı Bu ders ile öğrenciye; tesis prosedürüne uygun olarak vardiya işlemlerini hatasız yürütme ile ilgili yeterlikleri kazandırmak amaçlanmaktadır.
WorkPlacement
Hafta Konular  
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Turizm sektörü ile ilgili temel kavramları bilmek. 0
2 Turizm sektöründe ileri düzeyde bir veya birkaç yabancı dil bilgisine sahip olmak. 0
3 Temel bilgisayar kullanım bilgisi ile birlikte otel işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımı kullanabilmek. 0
4 Alternatif çözümler üretebilme ve eleştirel düşünebilme becerisine sahip olmak. 0
5 Gıda teknolojisi ve genel beslenme ilkeleri ile ilgili bilgiye sahip olmak, toplu beslenme yerlerinde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak 0
6 Her tür yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olmak. Mutfak hizmetleri ve pişirme yöntemleri ile endüstriyel yemek üretimi konusunda bilgi sahibi olmak 0
7 Otel işletmelerinde odalar bölümü işleyişi ve yönetimi konusunda bilgi sahibi olmak 0
8 Turizm pazarlaması, kongre ve tur düzenleme konusunda bilgi sahibi olmak. 0
9 Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere sahip olmak. 0
10 Turizm işletmelerinde maliyet analizlerini ve muhasebe işlemlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak. 0
11 0
12 0
13 0
14 0
15 0
16 0
17 0
18 0
19 0
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 0 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 0
Finalin Başarıya Oranı 0
TOPLAM 0
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 0 0 0
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 0    
Dersin Akts Kredisi 0    
Ders Notu
Diğer Kaynaklar
Materyal
Dökümanlar
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri
Konferanslar, Uygulamalı Dersler, Sunumlar, Seminerler, Projeler, Laboratuar Uygulamaları(gerekirse)