Ders Adı Mesleki Yabancı Dil I
Ders Kodu TRM-3117
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 1
Dönem 1.Yarıyıl
AKTS 3
Dersi Veren(ler) Öğr. Gör. Gülsüm TABAK
Dersin Yardımcıları
Dersin Öğrenme Çıktıları Yabancı bir turist ile temel ingilizce düzeyinde diyalog kurabilme becerisi kazandırır. Yabancı ve yerli turistlerin otel odası satış işlemlerini hatasız olarak gerçekleştirebilme becerisi kazandırır. Rezervasyon ve check-in işlemlerini yabancı dilde hatasız olarak yapabilme becerisi kazandırır. Önbüro, Restoran ve Kat Hizmetlerinde karşılaşılabilecek sorunları yabancı dilde hatasız olarak anlayabilme ve çözebilme becerisi kazandırır.
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
-
Dersin İçeriği Turizmin her alanında (konaklama, seyahat vs.) mesleki ingilizceye ilişkin terimleri ve konuşma becerisi edinmeye ilişkin diyalogları kapsamaktadır.
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Hedefleri Turizm sektörüyle ilgili günlük tanışma, telefon görüşmeleri, mesaj alma, sipariş alma ve müşterilerin bilgilendirilmesi gibi konu başlıklarında, konuşma, dinleme pratikleri yapmak
Dersin Amacı Bu dersin amacı, turizme ilişkin tüm alanlarda asgari düzeyde mesleki İngilizce dil bilgisine sahip olmak, alanla ilgili terimleri anlamak ve konuşabilmek.
WorkPlacement
Hafta Konular  
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Turizm sektörü ile ilgili temel kavramları bilmek. 0
2 Turizm sektöründe ileri düzeyde bir veya birkaç yabancı dil bilgisine sahip olmak. 0
3 Temel bilgisayar kullanım bilgisi ile birlikte otel işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımı kullanabilmek. 0
4 Alternatif çözümler üretebilme ve eleştirel düşünebilme becerisine sahip olmak. 0
5 Gıda teknolojisi ve genel beslenme ilkeleri ile ilgili bilgiye sahip olmak, toplu beslenme yerlerinde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak 0
6 Her tür yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olmak. Mutfak hizmetleri ve pişirme yöntemleri ile endüstriyel yemek üretimi konusunda bilgi sahibi olmak 0
7 Otel işletmelerinde odalar bölümü işleyişi ve yönetimi konusunda bilgi sahibi olmak 0
8 Turizm pazarlaması, kongre ve tur düzenleme konusunda bilgi sahibi olmak. 0
9 Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere sahip olmak. 0
10 Turizm işletmelerinde maliyet analizlerini ve muhasebe işlemlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak. 0
11 0
12 0
13 0
14 0
15 0
16 0
17 0
18 0
19 0
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 0 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 0
Finalin Başarıya Oranı 0
TOPLAM 0
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 0 0 0
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 0    
Dersin Akts Kredisi 0    
Ders Notu
Diğer Kaynaklar
Materyal
Dökümanlar
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri
Konferanslar, Uygulamalı Dersler, Sunumlar, Seminerler, Projeler, Laboratuar Uygulamaları(gerekirse)