Ders Adı Turizme Giriş
Ders Kodu TRM-801
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 2
Dönem 3.Yarıyıl
AKTS 3
Dersi Veren(ler) Öğr.Gör. Hüseyin DUMAN, Öğr.Gör. İlhami MORÇİN, Öğr.Gör. Atilla GÖKDEMİR, Okt. Çetin MEYDAN
Dersin Yardımcıları
Dersin Öğrenme Çıktıları 1.Temel turizmi açıklamak 2.Turizm işletmelerini açıklamak 3.Ulaştırma hizmetlerini açıklamak
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
-
Dersin İçeriği Turizm ve Turist Kavramı Turizmin İşlevleri Turizm Endüstrisi Seyahat Formaliteleri Turizm ve Karayolu Ulaştırması Turizm ve Denizyolu Turizm ve Demiryolu Ulaşımı
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Hedefleri 1.İnsanları seyahate yönelten sebepleri eksiksiz olarak açıklayabilecektir. 2.Turizm hareketine katılan konukların seyahat formalitelerini yasal düzenlemelere uygun olarak açıklayabilecektir.
Dersin Amacı Bu dersle, temel seyahat-turizm kavramlarını açıklamak yeterliğinin kazandırılması amaçlanmaktır.
WorkPlacement
Hafta Konular  
1 Turizm ve Turist Kavramı
2 Turizm ve Turist Kavramı
3 Turizmin İşlevleri
4 Turizmin İşlevleri
5 Turizm Endüstrisi
6 Turizm Endüstrisi
7 Seyahat Formaliteleri
8 Turizm ve Havayolu Ulaştırması
9 Turizm ve Karayolu Ulaştırması
10 Turizm ve Karayolu Ulaştırması
11 Turizm veDenizyolu
12 Turizm veDenizyolu
13 Turizm ve Demiryolu Ulaşımı
14 Turizm ve Demiryolu Ulaşımı
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Turizm sektörü ile ilgili temel kavramları bilmek. 0
2 Turizm sektöründe ileri düzeyde bir veya birkaç yabancı dil bilgisine sahip olmak. 0
3 Temel bilgisayar kullanım bilgisi ile birlikte otel işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımı kullanabilmek. 0
4 Alternatif çözümler üretebilme ve eleştirel düşünebilme becerisine sahip olmak. 0
5 Gıda teknolojisi ve genel beslenme ilkeleri ile ilgili bilgiye sahip olmak, toplu beslenme yerlerinde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak 0
6 Her tür yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olmak. Mutfak hizmetleri ve pişirme yöntemleri ile endüstriyel yemek üretimi konusunda bilgi sahibi olmak 0
7 Otel işletmelerinde odalar bölümü işleyişi ve yönetimi konusunda bilgi sahibi olmak 0
8 Turizm pazarlaması, kongre ve tur düzenleme konusunda bilgi sahibi olmak. 0
9 Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere sahip olmak. 0
10 Turizm işletmelerinde maliyet analizlerini ve muhasebe işlemlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak. 0
11 0
12 0
13 0
14 0
15 0
16 0
17 0
18 0
19 0
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 0 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 0
Finalin Başarıya Oranı 0
TOPLAM 0
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 0 0 0
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 0    
Dersin Akts Kredisi 0    
Ders Notu
Diğer Kaynaklar
Materyal
Dökümanlar
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri
Konferanslar, Uygulamalı Dersler, Sunumlar, Seminerler, Projeler, Laboratuar Uygulamaları(gerekirse)