Ders Adı Süt Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri
Ders Kodu GDA-3109
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 1
Dönem 1.Yarıyıl
AKTS 4
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları
Dersin Öğrenme Çıktıları 1-Sütün bileşimi ve Süt işleme teknikleri 2-Süt mikrobiyolojisi 3-Peynir teknolojisi 4-Proses kontrol 5-Süt ürünlerinde kalite kontrol
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
-
Dersin İçeriği Süt kimyası, sütteki mikroorganizmalar ve süt ürünleri
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Hedefleri
Dersin Amacı Sütün kimyasal yapısı,bileşimi,peynir,yoğurt,tereyağı, süttozu,fermente süt ürünleri ve bunların kalite kontroller
WorkPlacement Kullanılmamaktadır
Hafta Konular  
1 Sütün bileşimi
2 Süt proteinleri
3 Sütteki enzimler
4 Mikroorganizmalar
5 Bakteriofajlar
6 Isı transfer sistemleri
7 Temizleme ve krema ayırma separatörleri
8 Sterilizasyon
9 Yogurt
10 Starter kültür
11 Tereyağı
12 Peynir
13 Süt tozu
14 Dondurma
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Hijyen ve Sanitasyon Kurallarını Uygulamak 0
2 Laboratuar Tekniklerini Uygulamak 0
3 Gıdalarda Mikrobiyolojik Analizler Uygulamak 0
4 Gıdalarda Kimyasal Analizleri Uygulamak 0
5 Gıdalarda Fiziksel Analizleri Uygulamak 0
6 Gıdalarda Duyusal Analizleri Uygulamak 0
7 Gıda Mevzuatını Bilmek ve Analiz Sonuçlarını Değerlendirmek 0
8 Kalite Yönetim Sistemlerini Uygulamak 0
9 Araştırma ve Değerlendirme/İzleme Yapmak 0
10 İletişim ve Bilişim Bilgisine sahip olmak 0
11 Çevre ve İnsan Sağlığını Koruma Kurallarına Uymak 0
12 Matematik İle İlgili Uygulamalar Yapmak 0
13 Etik Değerleri Bilmek ve Uygulamak 0
14 0
15 0
16 0
17 0
18 0
19 0
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 1 60
Kısa Sınav 15 20
Ödev 1 20
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
TOPLAM 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 40
Finalin Başarıya Oranı 60
TOPLAM 100
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 5 70
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 2 28
Ödevler 1 20 20
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 8 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 10 10
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 15 15
İşyükü Saati (30) 30
Toplam İşyükü / Saat 143    
Dersin Akts Kredisi 4    
Ders Notu Metin,M.1998.Süt teknolojisi.Ege Üni.Mühendislik Fakültesi yayınları No:33 İzmir Yetişmeyen A.1997 Süt Teknolojisi.Ankara Üni.Ziraat Fakültesi Yayın No:1482 Ankara Üçüncü M.2002.Süt Teknolojisi. Ege Üni.Mühendislik Fakültesi yayınları No:32 İzmir
Diğer Kaynaklar
Materyal
Dökümanlar
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri
Konferanslar, Uygulamalı Dersler, Sunumlar, Seminerler, Projeler, Laboratuar Uygulamaları(gerekirse)