Ders Adı Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Ders Kodu GIT-101
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 1
Dönem 1.Yarıyıl
AKTS 5
Dersi Veren(ler) Öğr. Gör. Şerife ÇEVİK
Dersin Yardımcıları
Dersin Öğrenme Çıktıları Gıda biliminde kullanılan temel kavramları öğrenir Gıdaların bileşenlerini ve bunların önemlerini öğrenir Çeşitli teknolojiler hakkında bilgi sahibi olur
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
-
Dersin İçeriği Giriş; gıda biliminde genel kavramlar. Gıdaların bileşimi. Hububat teknolojisi. Bitkisel yağ teknolojisi. Et ve et ürünleri teknolojisi. Süt ve süt ürünleri teknolojisi, Meyve Sebze işleme ve değerlendirme teknolojisi. Fermantasyon teknolojisi. Çay işleme teknolojisi. Şeker teknolojisi.
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Hedefleri Gıda bilim ve teknolojisinin öğrencilere kavratılması
Dersin Amacı Öğrencilerin gıda bilim ve teknolojisinin temel kavramlarını anlamasını sağlamak
WorkPlacement
Hafta Konular  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 0
2 0
3 0
4 0
5 0
6 0
7 0
8 0
9 0
10 0
11 0
12 0
13 0
14 0
15 0
16 0
17 0
18 0
19 0
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 0 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 0
Finalin Başarıya Oranı 0
TOPLAM 0
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 4 56
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 12 4 48
Ödevler 3 5 15
Sunum 2 4 8
Proje 1 5 5
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 9 9
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 9 9
İşyükü Saati (30) 30
Toplam İşyükü / Saat 0    
Dersin Akts Kredisi 5    
Ders Notu
Diğer Kaynaklar
Materyal
Dökümanlar
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri
Konferanslar, Uygulamalı Dersler, Sunumlar, Seminerler, Projeler, Laboratuar Uygulamaları(gerekirse)