Ders Adı Genel İletişim
Ders Kodu GIT-114
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 1
Dönem 2.Yarıyıl
AKTS 2
Dersi Veren(ler) SÜMEYRA AYDEMİR
Dersin Yardımcıları
Dersin Öğrenme Çıktıları Sağlıklı ve sağlıksız iletişim ortamlarını ayırdedebilir Normallik ve anormallik boyutunda kişilik özelliklerini oluşumlarını ve gelişimlerini birleştirebilir. Yaratıcılık ve sıra dışı düşünce becerisini ortaya koYabilir. İletişim engelleri ve kazalarını örnekleriyle analiz edebiliR Ben dili kullanarak olaylara çözümcül yaklaşımlar getirebilir.
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
-
Dersin İçeriği Kişilerarası İletişim Ders Notları Kişilerarası iletişimin tanımı, önemi, şartları ve özellikleri Kişilerarası İletişim Ders Notları Kişilerarası iletişim türleri, sorunları ve engelleri Kişilerarası İletişim Ders Notları Kişisel ilişkiler ve davranış geliştirme süreçleri Kişilerarası İletişim Ders Notları İletişim sürecinde anlaşım ve uzlaşma Kişilerarası İletişim Ders Notları
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Hedefleri İletişim kavramının genel tTutamları oluşturan faktörler ve tutumların işlevleri Kişilerarası İletişim Ders Notları Sosyal etki, sosyal etki ortamları ve çeşitlerianımı, iletişim süreci, öğeleri, işleyişi
Dersin Amacı Bu ders, öğrencinin daha önce ki yıllarda öğrenmiş olduğu, davranış bilimleri ve sosyal psikoloji derslerinin pekiştirilmesine ve derinleştirilmesine yöneliktir. Kişilerarası ilişkilerde, iletişimin gerekliliğini ortaya koyarak iletişim sürecini anlayabilmek, kendini iyi tanımanın önemini kavrayarak, toplumu tanımada ki anlamının belirtilmesi amaçlanmaktadır.
WorkPlacement
Hafta Konular  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 Mesleki eğitim konusunda bilgi ve beceri sahibi olmak ve kendi alanındaki temel kavramları öğrenmek 0
2 Gıda ürünleri alanında gerekli bilgilerin elde edilmesinde ve kullanılmasında başarılı bireyler yetiştirmek 0
3 Elde ettiği teorik bilgileri pratikte uygulama becerisini gösterebilmek 0
4 Bireysel ve grup çalışması yapabilme becerisi kazandırmak 0
5 Gıda sektöründe kullanılan alet ve ekipmanları tanıma ve çalışma prensiplerini anlamalarını sağlamak 0
6 Sorumluluğu altında çalışanların performanslarını objektif olarak değerlendirmek ve denetlemek 0
7 Gıda ürünleri alanında meydana gelen gelişmeleri takip edebilecek ve makinelerin kullanımını sağlayacak kadar İngilizce bilgisine sahip olmak 0
8 Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte, mesleğinin gerektirdiği yazılım ve donanımları kullanabilmek 0
9 Gıda sektöründe sosyal sorumluluk, etik değerler ve sosyal güvenlik hakları bilgisi ve bilincine sahip olmak 0
10 Alanı ile ilgili konularda, iş güvenliği, işçi sağlığı ve çevre koruma bilgisi ve bilincine sahip olmak 0
11 Atatürk İlkeleri konusunda bilinçli ve İnkılâp Tarihi konusunda bilgi sahibi olmak 0
12 0
13 0
14 0
15 0
16 0
17 0
18 0
19 0
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 0 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 0
Finalin Başarıya Oranı 0
TOPLAM 0
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 0 0 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 0 0 0
İşyükü Saati (30) 0
Toplam İşyükü / Saat 0    
Dersin Akts Kredisi 0    
Ders Notu
Diğer Kaynaklar
Materyal
Dökümanlar
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri
Konferanslar, Uygulamalı Dersler, Sunumlar, Seminerler, Projeler, Laboratuar Uygulamaları(gerekirse)