Ders Adı Süt Teknolojisi
Ders Kodu GIT-203
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 2
Dönem 3.Yarıyıl
AKTS 5
Dersi Veren(ler) Şerife ÇEVİK
Dersin Yardımcıları
Dersin Öğrenme Çıktıları Sütün tanımı ve bileşimi Süt Üretimi Süt hayvancılığı Sütün oluşumu ve sağımı Sütün Nitelikleri İçme sütü Teknolojisi Sütün işletmeye kabulü sırasında yapılması gereken analizler Süte uygulanan ön işlemler Sütün bileşimi üzerine etki eden faktörler Kaliteli süt üretimi için yapılması gerekenler İçme sütü teknolojisi
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
-
Dersin İçeriği Sütün bileşenleri;sütün duyusal, fiziksel ve kimyasal özellikleri; süt işletmeleri temel ekipmanları, içme sütü teknolojisi, fermente süt ürünleri teknolojisi, peynir teknolojisi, tereyağı teknolojisi, koyulaştırılmış süt ve süt tozu teknolojisi, dondurma teknolojisi, süt endüstrisinde kalite kontrol
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Hedefleri Süt ve süt ürünlerinin işleme teknolojisini öğretmek
Dersin Amacı Önemli bir gıda maddesi olan sütün tanıtılması. Süt Üretimi, Süt hayvancılığı, sütün oluşumu ve sağımı. Sütün Nitelikleri. İçme sütü Teknolojisi. Sütün işletmeye kabulü sırasında yapılması gereken analizler. Süte uygulanan ön işlemler.
WorkPlacement
Hafta Konular  
1 Süt Üretimi
2 Süt hayvancılığı
3 sütün oluşumu ve sağımı
4 Sütün tanımı ve bileşimi
5 Sütün bileşimine etki eden faktörler
6 Kaliteli süt eldesi ve muhafazası
7 Pastörizesüt üretim teknolojisi
8 Sterilize süt üretim teknolojisi
9 Sütün işletmeye kabulü sırasında yapılması gereken analizler
10 Sütün işletmeye kabulü sırasında yapılması gereken analizler
11 Süte uygulanan ön işlemler
12 Süte uygulanan ön işlemler
13 Süt kalite ve kontrol uygulamaları
14 Bir süt işletmesinin ziyaret edilmesi ve üretim hattının takip edilmesi
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 0
2 0
3 0
4 0
5 0
6 0
7 0
8 0
9 0
10 0
11 0
12 0
13 0
14 0
15 0
16 0
17 0
18 0
19 0
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 0 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 0
Finalin Başarıya Oranı 0
TOPLAM 0
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 4 56
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 14 4 56
Ödevler 2 6 12
Sunum 0 0 0
Proje 0 0 0
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 14 14
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 14 14
İşyükü Saati (30) 30
Toplam İşyükü / Saat 0    
Dersin Akts Kredisi 5    
Ders Notu
Diğer Kaynaklar
Materyal
Dökümanlar
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri
Konferanslar, Uygulamalı Dersler, Sunumlar, Seminerler, Projeler, Laboratuar Uygulamaları(gerekirse)