Ders Adı Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı
Ders Kodu GIT-226
Dersin Türü Zorunlu
Ders Biriminin Seviyesi Ön Lisans
Yıl 2
Dönem 4.Yarıyıl
AKTS 4
Dersi Veren(ler) Öğr. Gör. Şerife ÇEVİK
Dersin Yardımcıları
Dersin Öğrenme Çıktıları Kalite güvence sistemlerini bilir ISO 9000 ve serisini bilir ISO 14000 ve serisini bilir ISO 22000 ve serisini bilir
Ders İşleme Biçimi Yüz Yüze
-
Dersin İçeriği Kalitenin tanımı, kalite kontrolü, kalite kontrolünün aşamaları. Gıdaların görünüş özellikleri. Gıdaların renk özellikleri. Gıdaların kinestetik özellikleri. Viskozite ve kıvam. Gıdaların lezzet özellikleri. Gıdaların duyusal değerlendirmesi.Uluslararası ve ulusal kuruluşlar, kodeks alimentarius, istatistiksel kalite kontrolü
Dersin Verildiği Diller Türkçe
Dersin Hedefleri Kalite kontrolü, kalite kontrolünün aşamalarını öğrenmek
Dersin Amacı Kaliteli ürün elde edilmesinde dikkat edilmesi gereken hususları öğrenmek.
WorkPlacement
Hafta Konular  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
No Bölüm Öğrenme Çıktısı Katkı Düzeyi
1 0
2 0
3 0
4 0
5 0
6 0
7 0
8 0
9 0
10 0
11 0
12 0
13 0
14 0
15 0
16 0
17 0
18 0
19 0
Yarıyıl İçi Çalışmaları Sayısı Katkı Payı
Ara Sınav 0 0
Kısa Sınav 0 0
Ödev 0 0
Devam 0 0
Uygulama 0 0
Labaratuvar 0 0
Proje 0 0
Atölye 0 0
Seminer 0 0
Arazi Çalışması 0 0
TOPLAM 0
Yıliçinin Başarıya Oranı 0
Finalin Başarıya Oranı 0
TOPLAM 0
AKTS kredilerinin belirlenmesinde öğrenci işyükü anketlerinden faydalanılmaktadır.
Etkinlik Sayısı Süresi Toplam
Ders Süresi (Sınav Haftaları Hariç) 14 4 56
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 10 2 20
Ödevler 2 3 6
Sunum 0 0 0
Proje 3 10 30
Laboratuar Çalışması 0 0 0
Arazi ya da Alan Çalışması 0 0 0
Ara Sınavlar 1 5 5
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 5 5
İşyükü Saati (30) 30
Toplam İşyükü / Saat 0    
Dersin Akts Kredisi 4    
Ders Notu
Diğer Kaynaklar
Materyal
Dökümanlar
Ödevler
Sınavlar
Materyal Diğer
Planlanmış Öğrenme Faaliyetleri ve Öğretim Yöntemleri
Konferanslar, Uygulamalı Dersler, Sunumlar, Seminerler, Projeler, Laboratuar Uygulamaları(gerekirse)