Her Öğrenci için, öğrenci iş yükü Dönemlik 30 AKTS , Yıllık 60 AKTS Kredisi olmalıdır.
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Kredi AKTS Print
Sınıf : 1/Dönemi : 1
ATA-160
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
Zorunlu 2 2 Yazdır
ENF-150
Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı (3+0 Lisans Öğrencileri İçin-Uzaktan Eğitim)
Zorunlu 3 3 Yazdır
FIZ-133
Fizik
Zorunlu 3 3 Yazdır
ING-101
İngilizce I (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin)
Zorunlu 2 2 Yazdır
KIM-606
Genel Kimya
Zorunlu 3 3 Yazdır
MAT-151
Kalkülüs I
Zorunlu 3,5 5 Yazdır
SUM-109
Genel Biyoloji
Zorunlu 3 4 Yazdır
SUM-111
Su Ürünleri Mühendisliğine Giriş 1
Zorunlu 2 2 Yazdır
SUM-113
Balık Anatomisi ve Fizyolojisi
Zorunlu 3 4 Yazdır
TUR-170
Türk Dili I
Zorunlu 2 2 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı26,5030,00
Sınıf : 1/Dönemi : 2
ATA-260
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
Zorunlu 2 2 Yazdır
ING-102
İngilizce II (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin)
Zorunlu 2 2 Yazdır
MAT-152
Kalkülüs II
Zorunlu 3,5 5 Yazdır
SUM-118
Su Omurgasızları
Zorunlu 2 4 Yazdır
SUM-120
Plankton Bilgisi
Zorunlu 3 4 Yazdır
SUM-122
Su Bitkileri
Zorunlu 2 3 Yazdır
SUM-124
Su Ürünleri Mühendisliğine Giriş II
Zorunlu 2 2 Yazdır
SUM-126
Teknik Resim
Zorunlu 2 3 Yazdır
TUR-270
Türk Dili II
Zorunlu 2 2 Yazdır
UOS-801
Üniversite Ortak Seçmeli I
Zorunlu 2 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı22,5030,00
Sınıf : 2/Dönemi : 1
SUM-227
Mühendislik Mekaniği
Zorunlu 2 2 Yazdır
SUM-229
Ekoloji
Zorunlu 2 3 Yazdır
SUM-231
Genetik
Zorunlu 2 2 Yazdır
SUM-233
Plankton Kültürü
Zorunlu 2,5 3 Yazdır
SUM-235
Balık Sistematiği
Zorunlu 3 4 Yazdır
SUM-237
Yetiştiriciliğin Temel Prensipleri
Zorunlu 2 2 Yazdır
SUM-239
Yüzme ve Dalma Teknikleri
Zorunlu 1 2 Yazdır
SUM-241
Sulak Alanlar
Seçmeli 2 4 Yazdır
SUM-243
İş Sağlığı ve Güvenliği
Seçmeli 2 4 Yazdır
SUM-245
Balık Davranışları
Seçmeli 2 4 Yazdır
SUM-247
Su Ürünleri Üretiminde Mekanizasyon
Seçmeli 2 4 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı20,5030,00
Sınıf : 2/Dönemi : 2
SUM-224
Mukavemet
Zorunlu 2 3 Yazdır
SUM-226
Limnoloji
Zorunlu 3 4 Yazdır
SUM-228
Genel Mikrobiyoloji
Zorunlu 3 4 Yazdır
SUM-230
Oseanoloji
Zorunlu 2 2 Yazdır
SUM-232
Malzeme Bilgisi
Zorunlu 2 2 Yazdır
SUM-234
İstatistik
Zorunlu 2 3 Yazdır
SUM-236
Mikroalg Biyoteknolojisi
Seçmeli 2 4 Yazdır
SUM-238
Girişimcilik ve Proje Hazırlama
Seçmeli 2 4 Yazdır
SUM-240
Organik Su Ününleri Yetiştiriciliği
Seçmeli 2 4 Yazdır
SUM-242
Ekotoksikoloji
Seçmeli 2 4 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı20,0030,00
Sınıf : 3/Dönemi : 1
SUM-319
Akışkanlar Mekaniği
Zorunlu 2 2 Yazdır
SUM-321
Biyokimya
Zorunlu 2 2 Yazdır
SUM-323
Balık Hastalıkları
Zorunlu 3 4 Yazdır
SUM-325
İçsu Balıkları Yetiştiriciliği
Zorunlu 3 4 Yazdır
SUM-327
Su Kalitesi
Zorunlu 3 4 Yazdır
SUM-329
Yem Bilgisi ve Teknolojisi
Zorunlu 1,5 2 Yazdır
SUM-331
Kuluçkahane ve Damızlık Yönetimi
Zorunlu 2 3 Yazdır
UOS-802
Üniversite Ortak Seçmeli II
Zorunlu 2 3 Yazdır
SUM-333
Su Kirliliği ve Kontrolu
Seçmeli 2 3 Yazdır
SUM-335
Su Ürünlerinde Farmakoloji
Seçmeli 2 3 Yazdır
SUM-337
Su Ürünlerinde Hijyen ve Sanitasyon
Seçmeli 2 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı22,5030,00
Sınıf : 3/Dönemi : 2
SUM-322
Ağ Materyalleri ve Ağ Yapım Tekniği
Zorunlu 2,5 3 Yazdır
SUM-324
Deniz Balıkları Yetiştiriciliği
Zorunlu 3 4 Yazdır
SUM-326
Staj I (Yaz Stajı)
Zorunlu 0 8 Yazdır
SUM-328
Balık Besleme
Zorunlu 2,5 3 Yazdır
SUM-330
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
Zorunlu 3 4 Yazdır
SUM-332
Kafes Balıkçılığı
Zorunlu 2 2 Yazdır
SUM-334
Deniz Memelileri
Seçmeli 2 3 Yazdır
SUM-336
Paraziter Balık Hastalıkları
Seçmeli 2 3 Yazdır
SUM-338
Balıkçı Gemileri
Seçmeli 2 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı17,0030,00
Sınıf : 4/Dönemi : 1
SUM-425
Akvaryum Balıkları Yetiştiriciliği
Zorunlu 2,5 3 Yazdır
SUM-427
Av Araçları ve Avlama Tekniği
Zorunlu 3 4 Yazdır
SUM-429
Su Ürünlerinde Gıda Kimyası
Zorunlu 2 3 Yazdır
SUM-431
Bitirme Ödevi
Zorunlu 1 2 Yazdır
SUM-433
Yumuşakça ve Eklem Bacaklılar Yetiştiriciliği
Zorunlu 2,5 4 Yazdır
SUM-435
Navigasyon ve Meteoroloji
Zorunlu 2 3 Yazdır
SUM-437
Denizde Güvenlik
Zorunlu 1 2 Yazdır
SUM-439
Gıda Mikrobiyolojisi
Seçmeli 2 3 Yazdır
SUM-441
Balıkçılık Yönetimi
Seçmeli 2 3 Yazdır
SUM-443
Araştırma ve Deneme Metotları
Seçmeli 2 3 Yazdır
SUM-445
Hasat ve Canlı Taşıma
Seçmeli 2 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı20,0030,00
Sınıf : 4/Dönemi : 2
SUM-424
Su Ürünlerinde Kalite Kontrol
Zorunlu 2 3 Yazdır
SUM-426
Staj II (Kış Stajı)
Zorunlu 0 3 Yazdır
SUM-428
Bitirme Ödevi II
Zorunlu 1 2 Yazdır
SUM-430
Su Ürünleri Tesislerinin Projelendirilmesi
Zorunlu 2,5 3 Yazdır
SUM-432
Balık İmmünolojisi ve Aşılama
Zorunlu 2 2 Yazdır
SUM-434
Deniz Hukuku ve Mevzuatı
Zorunlu 2 2 Yazdır
SUM-436
Balıkçılık Biyolojisi ve Populasyon Dinamiği
Zorunlu 3 4 Yazdır
SUM-438
Su Ürünleri Ekonomisi ve Pazarlaması
Zorunlu 2 2 Yazdır
SUM-440
Su Ürünlerinde Yan Ürün Teknolojisi
Seçmeli 2 3 Yazdır
SUM-442
Alternatif Balık Türleri Yetiştiriciliği
Seçmeli 2 3 Yazdır
SUM-444
Göllerin Yönetimi ve Islahı
Seçmeli 2 3 Yazdır
SUM-446
Entegre Yetiştiricilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı20,5030,00
Toplam169,50240,00
      
Üniversite Ortak Seçmeli Dersleri
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Kredi AKTS Print
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
SUM-802
Balık Yemekleri ve Sağlığımız
Seçmeli 2 3 Yazdır
SUM-805
Sportif Olta Balıkçılığı
Seçmeli 2 3 Yazdır
SUM-809
Amatör Denizcilik ve Tekne Kullanma
Seçmeli 2 3 Yazdır
      
Bölüm Başkanı : Prof. Dr. Ayşegül KUBİLAY  
e-mail : aysegulkubilay@isparta.edu.tr  
Telefon : 0 246 2146400  
Fax : 0 246 2146445  
AKTS Koordinatörü : Doç. Dr. Nalan Özgür YİĞİT  
e-mail : nalanyigit@isparta.edu.tr  
Telefon : 0 246 2146420  
Fax : 0 246 2146445  
Adres : Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi, Ziraat Fakültesi binası, 32260 Eğirdir/ÇÜNÜR-ISPARTA  
Genel Bilgi : Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi, Eğirdir Su Ürünleri Yüksekokulu olarak 1982 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Isparta Mühendislik Fakültesine bağlı olarak Isparta'da Kurulmuştur.1992 tarihinde Isparta ilinde kurulan Süleyman Demirel Üniversitesine 2018 yılında da Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine bağlanmıştır.  
Edinilen Ünvan : Su Ürünleri Mühendisi  
Yeterlilik Düzeyi : Su ürünleri fakültesi ingilizce hazırlık sınıfını da kapsayan çağdaş su ürünleri yetiştiriciliği ilkelerini öğreten bir fakültedir. Öğrenciler, programa başladıkları birinci yıldan itibaren derslere uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadırlar. Öğrencilerin derse devam durumu, dersi veren öğretim görevlisinin sorumluluğu altındadır. Zorunlu ve teknik seçmeli derslerin tümünde yazılı sınav yapılmaktadır. Vize sınavları yarıyılın yedinci haftasında yapılır. Öğrenciye her yarıyılda bir adet vize sınavı yapılır. Vize sınav tarihleri fakülte tarafından duyurulur. Vize sınavlarına ek olarak öğrenciler her yarıyılda 1 adet final sınavına girmek zorundadırlar. final sınavlarının tarihi ve yeri yine fakülte tarafından belirlenir ve duyurulur. Öğrenciler fakülte idari komisyonu tarafından kabul edilebilir gerçek ve geçerli bir neden varsa sınavına girmediği herhangi bir dersin mazeret sınavına alınabilir. Zorunlu olmayan derslerin vize ve /veya final sınavları dersin sorumlusu tarafından düzenlenir. Bu şartlar altında yarıyıl boyunca yapılan sınavların değerlendirilmesi ile dönem notu verilir. teknik olmayan seçmeli derslerde değerlendirme metodunu öğrenci ve dersin sorumlusu beraber belirlerler. Öğrencilerin derslerdeki başarı durumu " Başarılı" olarak transkript kayıtlarına geçer. Öğrenciler 6. ve 7. yarıyıl sonunda 30 gün boyunca kendi alanındaki herhangi bir kamu veya özel kuruluşta staj yaparlar.  
Kabul Koşulları : Lisans programına kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ve YÖK tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Programa öğrenci kabulü ve başvuru koşulları akademik dönem başlamadan önce Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi web adresinde adresinde yayınlanmaktadır (www.isparta.edu.tr). Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları (örneğin Erasmus) kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler Su Ürünleri Fakültesinde İngilizce olarak verilen dersleri alabilirler. Öğrenci Türkçe dil bilgisi yeterliliğine sahipse Ders Planı`nda belirtilen herhangi bir Türkçe derse kayıt yaptırabilir. Bu kapsamda Üniversitemize gelmek isteyen öğrenciler programa başvuru ve kayıt işlemlerini Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü Erasmus Ofisine yapmaktadırlar. Başvuru süreci ve işlemler ile ilgili detaylı bilgiler Erasmus Ofisi`nin internet adresine mevcuttur (www.isparta.edu.tr).  
Önceki Öğrenmenin Tanınması İçin Özel Düzenlemeler(Yatay Geçiş,Dikey Geçiş v.s.) : Resmi öğretimin tanınmasıyla ilgili kanun ve yönetmeliklerde kural ve düzenlemeler tanımlanmıştır. Yüksek Öğretim Kurumu tarafından denkliği kabul edilen lisans programları arasında transfer yapılabilir. Türk Yüksek Eğitim-Öğretim Birimleri'nde resmi yada resmi olmayan önceki eğitimlerin tanınması başlangıçta belirlenmektedir. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde de aynı yöntem takip edilmektedir. Bununla birlikte her senenin başında bilgisayar bilimleri ile ilgili muafiyet sınavı düzenlenir. Bu derslerin yeterliliğini kendi kendine veya diğer şekillerde tamamlamış ve bu dersin öğrenme çıktılarını alan öğrenciler muafiyet sınavına girme hakkını kazanır. Bu sınavı geçen öğrenciler sene içinde bu dersten muaf tutulurlar.  
Yeterlilik Zorunlulukları ve Yönetmeliğe Uygunluk : Ulusal yeterlilik sistemi üç Bolonya süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.  
Programın Hedefleri : Su Ürünleri alanına ait temel bilgilerle donanmış, kendini sürekli olarak geliştiren, alanındaki bir problemi teorik veya deneysel olarak çözebilmek için yaklaşımlarda bulunabilen, bir takım içerisinde bilimsel çalışma yapabilmek için gerekli sosyal becerileri kazanmış, yüksek teknolojiyi takip eden, çağın sorunlarına duyarlı, su ürünleri mühendisleri yetiştirmektir  
Örneklerle Mezunlar İş Profilleri : Su Ürünleri Bölümü'nde lisans derecesine sahip olanlar çeşitli devlet ve özel sektör kurumlarında istihdam edilebilirler. Temel devlet sektörü su ürünleri mühendisleriyle alakalı olan devlet kuruluşlarıdır. Su ürünleri fakültesi mezunları Su Ürünleri Mühendisi ünvanıyla sektör içinde önemli bir role sahiptirler. Bugünün Su Ürünleri Mühendisleri alanlarıyla ilgili olan yetiştiricilik, balık işleme, avcılık, su kalitesi, akvaryum ve dalış okullarında görev alabilirler. Bütün bunlar su ürünleri mühendislerinin üretim alanında gelişen teknolojileri üretim sahalarına yansıtmasıyla mümkündür. Su ürünleri mühendisleri kalite ve süreç kontrol, üretim, güvenlik, araştırma, teknik destek satış ve pazarlama alanlarında teknik ve ya yönetici personel pozisyonunda çalışabilirler  
Başka Çalışmalara Geçiş İmkanı : Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Su Ürünleri Mühendisliği alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans derecesine başvuruda bulunabilir.  
Programın Amaçları : Su Ürünleri Mühendisliği (SÜM) deniz ve içsu kaynakları ile bu kaynaklarda yaşayan canlıların avcılığı, yetiştiriciliği, işleme ve değerlendirmesiyle ilgilenen bir mühendislik dalıdır. SÜM eğitiminin özel amacı su kaynakları ve su canlılarının özellikleri, avcılık, yetiştiricilik, işleme ve değerlendirmesi, kaynakların yönetimi konularında bilgi bu bilgilerin sahadaki uygulamasını öğretmek; genel amacı ise toplumun ihtiyacı olan, gerekli ve yeterli donanımlara sahip mühendisler yetiştirmektir.  
Sınav Ve Değerlendirme Kuralları : Bu bölüm, ilgili dersin ders tanıtım ve uygulama formunda açıklanmıştır. Geniş bilgi için Ders Planı bölümündeki ilgili derse bakınız.  
Mezuniyet Koşulları : Lisans Eğitim-Öğretimine ait mezuniyet koşulları Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Genel Sekreterlik Birimi yönetmelikler sayfasının bulunduğu web adresindeki Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği başlığı altında ayrıntılı biçimde açıklanmaktadır  
Programın Türü(Tam zamanlı, Yarı zamanlı, Uzaktan Öğretim) : Bu bölüm ilgili dersin ders tanıtım ve uygulama formunda açıklanmıştır. Lütfen geniş bilgi için Ders Planı bölümündeki ilgili derse bakınız  
Ders-Program Öğrenme Çıktıları
Ders PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11 PÇ12 PÇ13 PÇ14 PÇ15
Su Omurgasızları 4 5 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 2 0 0
Plankton Bilgisi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Su Bitkileri 3 5 0 0 0 0 0 0 0 1 0 2 0 2 0
Su Ürünleri Mühendisliğine Giriş II 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Teknik Resim 0 0 4 3 0 0 1 2 0 0 0 0 5 2 0
Kalkülüs II 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Mühendislik Mekaniği 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Ekoloji 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Genetik 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Plankton Kültürü 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Balık Sistematiği 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Yetiştiriciliğin Temel Prensipleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Yüzme ve Dalma Teknikleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Sulak Alanlar 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
İş Sağlığı ve Güvenliği 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Balık Davranışları 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Su Ürünleri Üretiminde Mekanizasyon 5 0 5 0 0 0 0 0 0 0 5 0 0 3 0
Ekotoksikoloji 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Organik Su Ününleri Yetiştiriciliği 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Girişimcilik ve Proje Hazırlama 0 0 0 5 0 3 0 0 0 0 0 0 2 0 2
Mikroalg Biyoteknolojisi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
İstatistik 4 4 4 5 5 5 5 5 1 4 5 4 4 4 5
Malzeme Bilgisi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Oseanoloji 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Genel Mikrobiyoloji 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Mukavemet 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Limnoloji 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Akışkanlar Mekaniği 1 1 2 1 1 1 1 1 1 2 1 1 3 1 3
Biyokimya 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Balık Hastalıkları 1 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
İçsu Balıkları Yetiştiriciliği 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Su Kalitesi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Yem Bilgisi ve Teknolojisi 4 5 5 5 4 5 1 5 3 4 5 3 5 5 5
Kuluçkahane ve Damızlık Yönetimi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Su Ürünlerinde Hijyen ve Sanitasyon 0 0 2 0 0 0 0 0 5 0 3 0 2 2 0
Su Kirliliği ve Kontrolu 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Su Ürünlerinde Farmakoloji 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Paraziter Balık Hastalıkları 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Deniz Memelileri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Balıkçı Gemileri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kafes Balıkçılığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Balık Besleme 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Deniz Balıkları Yetiştiriciliği 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Ağ Materyalleri ve Ağ Yapım Tekniği 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0