Her Öğrenci için, öğrenci iş yükü Dönemlik 30 AKTS , Yıllık 60 AKTS Kredisi olmalıdır.
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Ulusal Kredi AKTS Print
1. Sınıf Güz Dönemi (1. Yarıyıl)
IKY-3101
İnsan Kaynakları Yönetimi I
Zorunlu 3 4 Yazdır
IKY-3105
Temel Hukuk Bilgisi
Zorunlu 3 3 Yazdır
IKY-3109
Araştırma Yöntemleri ve Seminer
Zorunlu 3 3 Yazdır
IKY-3111
Psikolojiye Giriş
Zorunlu 3 3 Yazdır
IKY-3113
Pazarlama
Zorunlu 3 3 Yazdır
IKY-3117
Sosyal Politikalar
Zorunlu 3 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı18,0019,00
1. Sınıf Bahar Dönemi (2. Yarıyıl)
IKY-3102
İnsan Kaynakları Yönetimi II
Zorunlu 3 4 Yazdır
IKY-3106
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
Zorunlu 3 3 Yazdır
IKY-3108
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
Zorunlu 3 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı24,0025,00
2. Sınıf Güz Dönemi (3. Yarıyıl)
IKY-3201
Performans Değerleme ve Ücret Sistemleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
UOS-3000
Üniversite Ortak Seçmeli I
Zorunlu 2 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı17,0019,00
2. Sınıf Bahar Dönemi (4. Yarıyıl)
ATA-3000
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
Zorunlu 4 4 Yazdır
MYO-3011
Kurum Stajı
Zorunlu 0 5 Yazdır
MYO-3020
İşletmede Mesleki Eğitim
Zorunlu 20 20 Yazdır
TUR-3000
Türk Dili
Zorunlu 4 4 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı30,0035,00
Toplam89,0098,00
      
Üniversite Ortak Seçmeli Dersleri
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Kredi AKTS Print
Isparta Meslek Yüksekokulu
HIT-801
Güzel Konuşma Teknikleri
Seçmeli 2 3 Yazdır
IKY-811
Bağımlılıkla Mücadele
Seçmeli 2 3 Yazdır
LOJ-806
Lojistik ve Teknoloji
Seçmeli 2 3 Yazdır
MVU-800
Bilgisayarlı Muhasebe
Seçmeli 0 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
SKI-804
Sağlık Sigortacılığı ve Geri Ödeme Yöntemleri
Seçmeli 2 3 Yazdır
      
Bölüm Başkanı :  
e-mail : ispartamyo@isparta.edu.tr  
Telefon : 0 246 214 67 17  
Fax : 0 246 237 06 11  
AKTS Koordinatörü : Öğr. Gör. AHMET AYDIN  
e-mail : ispartamyo@isparta.edu.tr  
Telefon : 0 246 214 67 17  
Fax : 0 246 237 06 11  
Adres : Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Isparta Meslek Yüksekokulu Yönetim Organizasyon Bölümü İnsan Kaynakları Yönetimi Programı Doğu Kampüsü 32260 Çünür-ISPARTA  
Genel Bilgi : İnsan Kaynakları Yönetimi Programı 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında Yönetim ve Organizasyon Bölümü bünyesinde kurulmuştur. Örgün öğretim ve ikinci öğretim olmak üzere eğitim öğretime başlamıştır. İnsan Kaynakları Yönetimi ülkemizde yeni yaygınlaşan çalışma alanlarından biri olup özel ve kamu sektörü kuruluşlarının, üniversitelerin, sivil toplum örgütlerinin ve benzeri diğer kurumların ihtiyaç duydukları meslek elemanlarını insan kaynakları faaliyetlerine yardımcı olmak veya kendi adına işyeri açıp çalıştırabilmek üzere uygun nitelikte ve donanımda yetiştirmeyi amaçlayan dört yarı yıllık bir yüksek öğretim programıdır.  
Edinilen Ünvan : Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler İnsan Kaynakları önlisans diplomasına sahip olunur. İş hayatında İKY Elemanı- Uzmanı sıfatları ile işe başl  
Yeterlilik Düzeyi : Ulusal yeterlilik sistemi üç Bolonya süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.  
Kabul Koşulları : Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler bölümde İngilizce olarak verilen dersleri alabilirler. Öğrenci Türkçe dil bilgisi yeterliliğine sahipse Ders Planında belirtilen herhangi bir Türkçe derse kayıt yaptırabilir.  
Önceki Öğrenmenin Tanınması İçin Özel Düzenlemeler(Yatay Geçiş,Dikey Geçiş v.s.) : İnsan Kaynakları Yönetimi Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir. Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren Meslek Yüksekokulları İle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.  
Yeterlilik Zorunlulukları ve Yönetmeliğe Uygunluk : Ulusal yeterlilik sistemi üç Bolonya süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.  
Programın Hedefleri : Bu programın hedefi, öğrencilerini insan kaynakları yönetimi alanında multidisipliner bir bilgi birikimine ve akademik yaklaşıma sahip olan, uygulamalı çalışmalarda kazandığı edinimleri çalışma yaşamına aktarabilen, dünyadaki ve ülkemizdeki güncel gelişmeleri takip eden ve alanın geleceği ile ilgili öngörüsü gelişmiş bireyler olarak iş hayatına ve akademiye hazırlamaktır.  
Örneklerle Mezunlar İş Profilleri : İnsan Kaynakları Yönetimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar “İnsan Kaynakları Meslek Elemanı” unvanıyla bütün kamu kurumlarında ve özel işletmelerde çalışabilirler. İnsan Kaynakları Meslek Elemanları lisans tamamladıkları takdirde “İnsan Kaynakları Uzmanı” ya da “İnsan Kaynakları Yöneticisi” olabilirler. Mezunlarımız iş hayatı, işletmecilik, insan kaynakları işlevleri, iş hayatı mevzuatı, e-iş süreçleri gibi birçok konuda önemli bir birikime sahip olacakları için; programı bitirdikten sonra kendi işlerini kurup iş hayatına da atılabilirler.? ??  
Başka Çalışmalara Geçiş İmkanı : Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler İnsan Kaynakları Yönetimi alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında önce lisans sonra yüksek lisans ve doktora derecelerine geçiş hakkına sahiptir.  
Programın Amaçları : Bu programın amacı, öğrencilerini insan kaynakları yönetimi alanında multidisipliner bir bilgi birikimine ve akademik yaklaşıma sahip olan, uygulamalı çalışmalarda kazandığı edinimleri çalışma yaşamına aktarabilen, dünyadaki ve ülkemizdeki güncel gelişmeleri takip eden ve alanın geleceği ile ilgili öngörüsü gelişmiş bireyler olarak iş hayatına ve akademiye hazırlamaktır. Uygulamalı yöntemleri kullanan bölümümüz, öğrencilerimizi iş hayatında kalifiye İKY uzmanı olarak hazırlamayı amaçlamaktadır.  
Sınav Ve Değerlendirme Kuralları : Bir vize ve bir final sınavı sonucuna göre değerlendirme yapılır. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre ödev, proje, uygulama ve benzeri yarıyıl içi çalışmaları değerlendirmeye katılabilir.  
Mezuniyet Koşulları : İnsan Kaynakları Yönetimi Önlisans Programında 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, FD, NA notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan, işyeri eğitimi ve stajını başarı ile tamamlayan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.  
Programın Türü(Tam zamanlı, Yarı zamanlı, Uzaktan Öğretim) : Tam zamanlı ve Örgün