Her Öğrenci için, öğrenci iş yükü Dönemlik 30 AKTS , Yıllık 60 AKTS Kredisi olmalıdır.
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Kredi AKTS Print
Sınıf : 1/Dönemi : 1
ATA-160
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
Zorunlu 2 2 Yazdır
ING-101
İngilizce I (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin)
Zorunlu 2 2 Yazdır
ING-111
İngilizce I (Hazırlık Eğitimine Tabi Olan Öğrenciler İçin)
Zorunlu 2 2 Yazdır
TRM-101
Önbüro Hizmetleri
Zorunlu 3 3 Yazdır
TRM-103
Genel Turizm
Zorunlu 3 3 Yazdır
TRM-105
Kat Hizmetleri
Zorunlu 3 3 Yazdır
TRM-107
Turizm Ekonomisi
Zorunlu 3 3 Yazdır
TRM-109
Yiyecek İçecek Servisi l
Zorunlu 3 3 Yazdır
TRM-111
İşçi Sağlığı ve Güvenliği
Zorunlu 3 3 Yazdır
TRM-115
Konukla İletişim
Zorunlu 3 3 Yazdır
TRM-117
Ön Büroda Vardiya İşlemleri
Zorunlu 3 3 Yazdır
TUR-170
Türk Dili I
Zorunlu 2 2 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı32,0032,00
Sınıf : 1/Dönemi : 2
ATA-260
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
Zorunlu 2 2 Yazdır
ING-102
İngilizce II (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin)
Zorunlu 2 2 Yazdır
TRM-102
Turizmde Bilgi Teknolojileri
Zorunlu 3 3 Yazdır
TRM-104
Ön Büroda Oda İşlemleri
Zorunlu 3 3 Yazdır
TRM-106
Otel İşletmeciliği
Zorunlu 3 3 Yazdır
TRM-108
Yiyecek İçecek Servisi ll
Zorunlu 3 3 Yazdır
TRM-112
Otel Uygulamaları
Zorunlu 1,5 3 Yazdır
TRM-114
Konuk Giriş Çıkış İşlemleri
Zorunlu 3 3 Yazdır
TUR-270
Türk Dili II
Zorunlu 2 2 Yazdır
TRM-110
Dekorasyon Hizmetleri
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-116
Turizmde İnsan Kaynakları
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-118
Genel Alan Kontrolü
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-120
Turizm Coğrafyası ll
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-122
Dosyalama Arşivleme
Seçmeli 3 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı28,5030,00
Sınıf : 2/Dönemi : 1
TRM-201
Turizm Tesislerinde Uygulamalar l
Zorunlu 2 5 Yazdır
TRM-203
Turizm Pazarlaması
Zorunlu 3 4 Yazdır
TRM-207
Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acenteciliği
Zorunlu 3 4 Yazdır
TRM-209
Otelcilik Otomasyon Sistemleri I
Zorunlu 4 5 Yazdır
UOS-800
MYO Ortak Seçmeli Ders
Zorunlu 2 3 Yazdır
TRM-205
Turizm Mevzuatı
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-211
Mesleki Yabancı Dil I
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-213
Kat Kontrolü
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-215
İkinci Yabancı Dil- l
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-217
Envanter İşlemleri
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-219
Ziyafet Servisi Yönetimi
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-221
Kalite Yönetim Sistemleri
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-223
Menü Planlama
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-225
Turizm Coğrafyası l
Seçmeli 3 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı23,0030,00
Sınıf : 2/Dönemi : 2
MYO-500
Kurum Stajı
Zorunlu 0 8 Yazdır
TRM-204
Otelcilik Otomasyon Sistemleri ll
Zorunlu 4 5 Yazdır
TRM-228
Turizm Tesislerinde Uygulamalar ll
Zorunlu 2 5 Yazdır
TRM-206
Kat Hizmetlerinde Temizlik İşlemleri
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-208
Kongre Seminer Organizasyonu
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-210
Mesleki Yabancı Dil- ll
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-212
Ön Büroda Raporlama İşlemleri
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-214
Çamaşırhane Kontrolü
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-216
İkinci Yabancı Dil-ll
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-218
Otel İşletmelerinde Maliyet Analizi
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-220
Oda Servisi
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-222
Meslek Etiği
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-224
Barda Servis
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-226
İş Organizasyonu
Seçmeli 3 3 Yazdır
TRM-501
Uzmanlık Stajı
Seçmeli 0 8 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı18,0030,00
Toplam101,50122,00
      
Üniversite Ortak Seçmeli Dersleri
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Kredi AKTS Print
Yalvaç Meslek Yüksekokulu
BYA-815
Küreselleşme
Seçmeli 2 3 Yazdır
HIT-802
Kurum Kültürü
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-801
İşaret Dili
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-801
İşaret Dili
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
MYO-803
Girişimcilik
Seçmeli 2 3 Yazdır
PAZ-802
Satışçı Eğitimi
Seçmeli 2 3 Yazdır
TRM-802
Turizm Coğrafyası
Seçmeli 2 3 Yazdır
      
Bölüm Başkanı : Öğr.Gör.(Okutman) Memduha SERT  
e-mail : msert@sdu.edu.tr  
Telefon : 246-4414334  
Fax : 246-4414646  
AKTS Koordinatörü : Öğr.Gör.(Okutman) Memduha SERT  
e-mail : icetinturk@sdu.edu.tr  
Telefon : 246-4414334  
Fax : 246-4414646  
Adres : Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu Yalvaç Isparta  
Genel Bilgi : 03 Ekim 1992 tarihinde Akdeniz Üniversitesine bağlı olarak açılan Yalvaç Meslek Yüksekokulu, Isparta'da kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi'ne 23 Aralık 1992' de yapılan bir protokol ile bağlanmıştır. 1995 yılında yapımına başlanan yeni binaya 1997 yılında taşınılmıştır. Yalvaç Meslek Yüksekokulu ilçe merkezine 2 km mesafede kurulmuş olup, 165.000 m2 arazi üzerinde 11200 m2 kapalı alanlı eğitim bloklarında ve idari binalarında hizmet vermektedir.  
Edinilen Ünvan : Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Elemanı  
Yeterlilik Düzeyi : --------  
Kabul Koşulları : Aday öğrenciler lise diploması ile YGS ve LYS merkezi sınavlardan aldıkları puanla ÖSYM tarafaından yerleştirilir.  
Önceki Öğrenmenin Tanınması İçin Özel Düzenlemeler(Yatay Geçiş,Dikey Geçiş v.s.) : Daha önce eğitim gördükleri programdan yatay geçiş yapan öğrenciler başarılı oldukları derslerden ders kredilerinin denk olması durumunda muaf tutulurlar.  
Yeterlilik Zorunlulukları ve Yönetmeliğe Uygunluk : Ulusal yeterlilik sistemi üç Bolonya süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.  
Programın Hedefleri : Türkiye ve dünya turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu, Otel işletmeciliği alanında gerekli olan tüm teorik ve sektörel deneyime sahip, mesleğinin gerektirdiği düzeyde en az iki yabancı dile hakim, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilen, karar verebilme ve uygulayabilme yeteneğine sahip, dünya turizmindeki en son gelişmeleri yakından izleyen, insani ilişkileri kuvvetli, vizyonu geniş ve sürekli gelişime açık, kaliteli insan gücünü yetiştirmektedir. Öğrenciler, öğrenimleri boyunca Ağırlama Hizmetleri alanının temel ilkelerini ve ağırlama endüstrisi işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilmelerinin yanında; • Mesleği ile ilgili mevzuatı takip eden ve ticari belgeleri kullanabilen, • İş hayatında meslek ahlakının önemini bilen, • Bilgisayar kullanarak alanı ile ilgili yazışmalar yapabilen, bilgi depolayabilen, depolanmış bilgileri kullanabilen, • Mesleği ile ilgili bilgisayar paket programlarını kullanabilen, • Gıda üretim, tüketim süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları uygulayabilen, • Mesleği ile ilgili temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilen ve uygulayan, • Büro düzeni ve personel yönetimi konusunda uygulama becerilerine sahip, • Mesleği ile ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini kullabilen, • Alanı ile ilgili bölümde hizmet üretim, tüketim süreçlerindeki giriş, çıkış, ön muhasebe işlemleri esaslarını bilen ve uygulayan Öğrenciler mezun etmek programın ana hedefini oluşturmaktadır.  
Örneklerle Mezunlar İş Profilleri : Turizm Meslek elemanı turizm ve konaklama sektöründe kaynakları, varlıkları, zamanı, işlemi ve iş gücünü yönetmek konusunda bir iş yerine bağlı olarak yönetime katkı vererek rol üstlenen veya kendi iş yerinde yönetim fonksiyonlarını icra eden kişidir.  
Başka Çalışmalara Geçiş İmkanı : Bu programdan mezun olan öğrenciler dikey geçiş sınavı ile fakültelerin turizm ve otel işletmeciliği, konaklama yönetimi ve işletme bölümlerine yerleşmeye hak kazanabilirler. Ayrıca Anadolu Üniversitesi açık Öğretim Fakültesinin işletme, iktisat ve konaklama yönetimi bölümlerine sınavsız dikey geçiş yapabilirler. Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler ALES sınavına girerek Lisansüstü eğitime devam edebilirler. Kamu kurum ve bankalarında görev alabilirler. Özel şirketlerin halkla ilişkiler departmanında görev alabilirler.  
Programın Amaçları : Bu nedenle mesleki eğitimin önemi giderek artmış ve işletmelerin başarısı iyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne bağlı hale gelmiştir. Ağırlama Hizmetleri programında, sektörün gelişmesine katkıda bulunulabilecek mesleki bilgi ve becerisi yüksek, mesleğinin gerektirdiği bilgi ve iletişim teknolojilerine vakıf, yabancı dil bilen, mesleki sorumluluğunu bilen insan gücü yetiştirmek amaçlanmaktadır. Bu programdan mezun olan öğrencilerin; turizm sektörünün tüm dallarında, turizm kaynaklarını, turizm varlıklarını, zamanı ve iş gücünü yönetme, bir işletmeyi sevk ve idare etme vasıflarına sahip beceri ve vizyon sahibi bireyler olmaları amaçlanmaktadır.  
Sınav Ve Değerlendirme Kuralları : Süleyman Demirel Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uygulanır. %40 vize, %60 final  
Mezuniyet Koşulları : Yasal süre içinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak ve bu derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 Genel Not Ortalaması (GNO) ile tamamlamak ve toplam 60 işgünü staj yapmak  
Programın Türü(Tam zamanlı, Yarı zamanlı, Uzaktan Öğretim) : Tam zamanlı  
Ders-Program Öğrenme Çıktıları