Her Öğrenci için, öğrenci iş yükü Dönemlik 30 AKTS , Yıllık 60 AKTS Kredisi olmalıdır.
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Kredi AKTS Print
Sınıf : 1/Dönemi : 1
GDA-3101
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3103
Laboratuvar Teknikleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3105
Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3107
Genel Mikrobiyoloji
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3109
Süt Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3111
Gıda Kalite Kontrolü ve Mevzuatı
Zorunlu 4 4 Yazdır
GDA-3113
Genel Kimya
Zorunlu 2 3 Yazdır
MAT-3000
Genel Matematik
Zorunlu 2,5 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı23,5030,00
Sınıf : 1/Dönemi : 2
GDA-3102
Tahıl Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3104
Meyve Sebze Teknolojisi ve Kalite Analizleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3106
Et Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3108
Enstrümental Analiz
Zorunlu 2 2 Yazdır
GDA-3110
İşletme Yönetimi ve Pazarlama
Zorunlu 4 4 Yazdır
GDA-3112
Su Analizleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3114
Gıda Muhafaza Yöntemleri
Zorunlu 4 4 Yazdır
GDA-3150
Kalite Yönetim Sistemleri
Seçmeli 2 2 Yazdır
GDA-3152
Balık ve Kanatlı Etlerinde Kalite
Seçmeli 2 2 Yazdır
GDA-3154
Araştırma Yöntem ve Teknikleri
Seçmeli 2 2 Yazdır
GDA-3156
Helal Gıda ve Standartları
Seçmeli 2 2 Yazdır
GDA-3158
Yağ Analizleri
Seçmeli 2 2 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı26,0030,00
Sınıf : 2/Dönemi : 1
GDA-3201
Gıda Ambalajlama Teknolojisi
Zorunlu 3 3 Yazdır
GDA-3203
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Kalite Analizleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3205
Gıda Katkı Maddeleri
Zorunlu 3 3 Yazdır
GDA-3207
Gıda Mikrobiyolojisi
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3209
Proje Hazırlama Teknikleri
Zorunlu 3 4 Yazdır
GDA-3211
Çevre Kirliliği Kontrolü ve Atık Yönetimi
Zorunlu 3 3 Yazdır
UOS-3000
Üniversite Ortak Seçmeli I
Zorunlu 2 3 Yazdır
GDA-3251
Gıda Endüstrisi Makine ve Ekipmanları
Seçmeli 2 2 Yazdır
GDA-3253
Beslenme İlkeleri
Seçmeli 2 2 Yazdır
GDA-3255
Gıdalarda Duyusal Kalite Kontrolü
Seçmeli 2 2 Yazdır
GDA-3257
Gıdalarda Temel İşlemler
Seçmeli 2 2 Yazdır
GDA-3259
Gıda Biyoteknolojisi
Seçmeli 2 2 Yazdır
GDA-3261
Fonksiyonel Gıdalar
Seçmeli 2 2 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı26,0030,00
Sınıf : 2/Dönemi : 2
ATA-3000
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
Zorunlu 4 4 Yazdır
ING-3000
İngilizce
Zorunlu 4 4 Yazdır
MYO-3000
İşyeri Eğitimi
Zorunlu 4 4 Yazdır
MYO-3001
İşyeri Eğitimi Uygulamaları
Zorunlu 7 10 Yazdır
MYO-3002
Kurum Stajı
Zorunlu 0 4 Yazdır
TUR-3000
Türk Dili
Zorunlu 4 4 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı23,0030,00
Toplam98,50120,00
      
Üniversite Ortak Seçmeli Dersleri
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Kredi AKTS Print
Eğirdir Meslek Yüksekokulu
ASC-802
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Seçmeli 2 3 Yazdır
BYA-801
Etkili ve Güzel Konuşma
Seçmeli 2 3 Yazdır
GDA-801
Yöresel ve Fonksiyonel Gıdalar
Seçmeli 2 3 Yazdır
IKY-808
Kariyer Planlama
Seçmeli 2 3 Yazdır
PSB-801
Ekoturizm
Seçmeli 2 3 Yazdır
TRM-801
Turizme Giriş
Seçmeli 2 3 Yazdır
      
Bölüm Başkanı : Doç. Dr. Havva Nilgün BUDAK  
e-mail : -nilgunbudak@sdu.edu.tr  
Telefon : -02463116661  
Fax : -02463116394  
AKTS Koordinatörü : Doç. Dr. Havva Nilgün BUDAK  
e-mail : -nilgunbudak@sdu.edu.tr  
Telefon : --02463116661  
Fax : --02463116394  
Adres : Eğirdir Meslek Yüksekokulu-Yazla Mah. Eski Hükümet Binası Eğirdir-Isparta-TÜRKİYE  
Genel Bilgi : Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programında, konusuyla ilgili kavram ve ilkeleri benimsemiş, yeni sistemleri ve teknolojik yöntemleri takip edebilen, mevcut gıda ürünlerinin üretimini ve kalite kontrolünü yapabilecek birikime ve yeteneklere sahip, gıda güvenliğinin ve kalitesinin temini için gıda ürünlerinin üretim, işleme ve dağıtım aşamalarında asgari teknik ve hijyenik şartları gözeterek, gıda denetim ve kontrol hizmetleri yapabilecek ara insan gücünün yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Aynı zamanda gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreçteki bütün aşamalarda numune alma, alınan numunelerin kalite kontrol analizlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmektir.  
Edinilen Ünvan : Gıda Teknikeri  
Yeterlilik Düzeyi : -  
Kabul Koşulları : -  
Önceki Öğrenmenin Tanınması İçin Özel Düzenlemeler(Yatay Geçiş,Dikey Geçiş v.s.) : -  
Yeterlilik Zorunlulukları ve Yönetmeliğe Uygunluk : Ulusal yeterlilik sistemi üç Bolonya süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.  
Programın Hedefleri : Gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreçteki bütün aşamalarda numune alma, alınan numunelerin kalite kontrol analizlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmektir.  
Örneklerle Mezunlar İş Profilleri : -  
Başka Çalışmalara Geçiş İmkanı : -  
Programın Amaçları : -  
Sınav Ve Değerlendirme Kuralları : -  
Mezuniyet Koşulları : -  
Programın Türü(Tam zamanlı, Yarı zamanlı, Uzaktan Öğretim) : -  
Ders-Program Öğrenme Çıktıları
Ders PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11 PÇ12 PÇ13 PÇ14 PÇ15
Gıda Bilimi ve Teknolojisi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Laboratuvar Teknikleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon 5 2 3 2 2 2 4 2 2 2 2 2 2 0 0
Genel Mikrobiyoloji 4 4 5 1 2 2 3 2 2 2 2 2 3 0 0
Süt Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Kalite Kontrolü ve Mevzuatı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Genel Kimya 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Genel Matematik 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kalite Yönetim Sistemleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Balık ve Kanatlı Etlerinde Kalite 3 2 3 3 3 3 3 3 2 1 2 1 1 0 0
Gıda Muhafaza Yöntemleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Su Analizleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
İşletme Yönetimi ve Pazarlama 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Enstrümental Analiz 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Et Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Meyve Sebze Teknolojisi ve Kalite Analizleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Tahıl Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0