Her Öğrenci için, öğrenci iş yükü Dönemlik 30 AKTS , Yıllık 60 AKTS Kredisi olmalıdır.
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Kredi AKTS Print
Sınıf : 1/Dönemi : 1
ATA-160
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
Zorunlu 2 2 Yazdır
GIT-101
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Zorunlu 4 5 Yazdır
GIT-105
Laboratuar Teknikleri
Zorunlu 2,5 4 Yazdır
GIT-107
Gıdalarda Temel İşlemler
Zorunlu 2 3 Yazdır
GIT-109
Biyoloji
Zorunlu 2 2 Yazdır
GIT-111
Genel Kimya
Zorunlu 2 2 Yazdır
GIT-113
Genel Mikrobiyoloji
Zorunlu 3,5 4 Yazdır
ING-101
İngilizce I (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin)
Zorunlu 2 2 Yazdır
MAT-173
Kalkülüse Giriş
Zorunlu 2,5 4 Yazdır
TUR-170
Türk Dili I
Zorunlu 2 2 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı24,5030,00
Sınıf : 1/Dönemi : 2
ATA-260
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
Zorunlu 2 2 Yazdır
GIT-102
Gıda Kimyası ve Biyokimyası
Zorunlu 4 5 Yazdır
GIT-104
Gıda Mikrobiyolojisi
Zorunlu 3,5 5 Yazdır
GIT-106
Gıda Analizleri
Zorunlu 2,5 4 Yazdır
GIT-108
Gıda Katkı Maddeleri
Zorunlu 2 3 Yazdır
GIT-110
Gıda Endüstrisi Makineleri
Zorunlu 2 3 Yazdır
GIT-112
İstatistik
Zorunlu 2 2 Yazdır
GIT-114
Genel İletişim
Zorunlu 2 2 Yazdır
ING-102
İngilizce II (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin)
Zorunlu 2 2 Yazdır
TUR-270
Türk Dili II
Zorunlu 2 2 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı24,0030,00
Sınıf : 2/Dönemi : 1
GIT-201
Meyve ve Sebze Teknolojisi
Zorunlu 2,5 5 Yazdır
GIT-203
Süt Teknolojisi
Zorunlu 2,5 5 Yazdır
GIT-205
Tahıl Teknolojisi
Zorunlu 2,5 5 Yazdır
UOS-800
MYO Ortak Seçmeli Ders
Zorunlu 2 3 Yazdır
GIT-207
Et Teknolojisi
Seçmeli 2,5 3 Yazdır
GIT-209
Fermentasyon Teknolojisi
Seçmeli 2,5 3 Yazdır
GIT-211
Özel Gıdalar Teknolojisi
Seçmeli 2,5 3 Yazdır
GIT-213
Bitkisel Yağ Teknolojisi
Seçmeli 2,5 3 Yazdır
GIT-215
Beslenme İlkeleri
Seçmeli 3 3 Yazdır
GIT-217
Yönlendirilmiş Çalışma
Seçmeli 3 3 Yazdır
GIT-219
Soğuk Tekniği ve Depolama
Seçmeli 3 3 Yazdır
GIT-221
Gıda Biyoteknolojisi
Seçmeli 3 3 Yazdır
GIT-223
Gıda Ambalajlama Teknolojisi
Seçmeli 3 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı20,5030,00
Sınıf : 2/Dönemi : 2
GIT-204
Gıda Muhafaza Yöntemleri
Zorunlu 3 3 Yazdır
GIT-226
Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı
Zorunlu 3 4 Yazdır
MYO-500
Kurum Stajı
Zorunlu 0 8 Yazdır
GIT-206
Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi
Seçmeli 2,5 3 Yazdır
GIT-208
Süt Ürünleri Teknolojisi
Seçmeli 2,5 3 Yazdır
GIT-210
Tahıl Ürünleri Teknolojisi
Seçmeli 2,5 3 Yazdır
GIT-212
Et Ürünleri Teknolojisi
Seçmeli 2,5 3 Yazdır
GIT-214
Gıda Fermente Ürünleri
Seçmeli 2,5 3 Yazdır
GIT-216
Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi
Seçmeli 2,5 3 Yazdır
GIT-218
Hijyen ve Sanitasyon
Seçmeli 3 3 Yazdır
GIT-220
Hazır Yemek Teknolojisi
Seçmeli 3 3 Yazdır
GIT-222
Temel Hesaplama Teknikleri
Seçmeli 3 3 Yazdır
GIT-224
Gıda İşletmelerinde Projelendirme
Seçmeli 3 3 Yazdır
Yarıyıl Akts Toplamı19,5030,00
Toplam88,50120,00
      
Üniversite Ortak Seçmeli Dersleri
Bölüm Başkanı : Prof. Dr. Nuri TUĞLU  
e-mail : nurituglu@sdu.edu.tr  
Telefon : 0246 3814280  
Fax : 0246 3812126  
AKTS Koordinatörü : Öğr. Gör. ŞERİFE ÇEVİK  
e-mail : serifecevik@sdu.edu.tr  
Telefon : 0246 3814280  
Fax : 0246 3812126  
Adres : Süleyman Demirel Üniversitesi, Gelendost Meslek Yüksekokulu, Teknik Programlar Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı 32900, Gelendost Isparta  
Genel Bilgi : Gelendost Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı, gıda sanayinde mesleki eleman ihtiyacını karşılamayı amaçlayan iki yıllık bir programdır. “Gıda Teknolojisi” programında verilen eğitimle hammaddeden son ürüne kadar geçen sürede kaliteli ürün üretimine yönelik yeterli bilgi birikimi sağlanmaktadır  
Edinilen Ünvan : Gıda Teknolojisi Teknikeri  
Yeterlilik Düzeyi : Ulusal yeterlilik sistemi üç Bolonya süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.  
Kabul Koşulları : Lise diploması ÖSYM Belgesi  
Önceki Öğrenmenin Tanınması İçin Özel Düzenlemeler(Yatay Geçiş,Dikey Geçiş v.s.) : Matematik,Genel Kimya, Biyoloji, Bilgisayar, Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil  
Yeterlilik Zorunlulukları ve Yönetmeliğe Uygunluk : Ulusal yeterlilik sistemi üç Bolonya süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.  
Programın Hedefleri : Gıda İşleme Teknolojisi Programı, gıda hammaddesi işleyen işletmelerde gerekli teorik ve uygulamalı eğitimi vererek gıdanın temel ilkelerinde ve konularında uzmanlaşmış teknikerlerin yetiştirilmesine katkıda bulunmaktadır. Gıda sanayinde mesleki eleman ihtiyacını karşılamayı amaçlayan “Gıda Teknolojisi” programında verilen eğitimle hammaddeden son ürüne kadar geçen sürede kaliteli ürün üretimine yönelik yeterli bilgi birikimi sağlanmaktadır.  
Örneklerle Mezunlar İş Profilleri : Gıda işletmeleri, Fırıncılar,Pastacılar,Yufkacılar, Unlu Mamüller (Simitçiler), Kasaplar,Doğal madensuyu ve şişelenmiş suların üretimi,Diğer süthane işletmeciliği ve peynir imalatı, Ekmek, kek, bisküvi ya da pankek için hazırlanmış un karışımları ve hazır karıştırılmış unlar ile hamur imalatı,Diğer depolama ve ambarlama, Gıda endüstürisi ile ilgili her alanda çalışma imkanı bulabilmektedirler.  
Başka Çalışmalara Geçiş İmkanı : Gıda teknolojisi Programından mezun öğrenciler DGS sınavına girdikleri ve başarılı oldukları takdirde alanları (gıda mühendisliği, diyetisyenlik, ziraat fakültesinin çeşitli bölümleri ve kimya bölümüne ) ile ilgili herhangi bir lisans programına kontenjan dahilinde geçiş yapma imkânına sahiptirler  
Programın Amaçları : Programın amacı, gıda işletmelerine gıda işleme teknolojisi alanında meslek elemanı yetiştirmektir. Gıda teknolojisi programını bitirenlere “Tekniker” unvanı verilir. Gıda teknolojisi alanında yetişen bir tekniker, her türlü bitkisel ve hayvansal gıdaların besin değerlerini kaybetmeden üretilmesi ve saklanması, besin değerlerini belirlemede kullanılacak ölçümlerin saptanması gibi konularda araştırmalar yapar; bu konularda üreticileri ve halkı aydınlatır. Bölümün Temel Hedefi, gıda üretimi yapan fabrikalarda Mühendis ve İşçi arasındaki köprüyü kurması gereken, işletmedeki genel sorunlara doğrudan müdahale etme bilgisine sahip ve işletme laboratuvarlarında aktif rol oynayan mezunları yetiştirmektir.  
Sınav Ve Değerlendirme Kuralları : Ara sınav %40 Final %60  
Mezuniyet Koşulları : Yasal süre içinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak ve bu derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 Genel Not Ortalaması (GNO) ile tamamlamak  
Programın Türü(Tam zamanlı, Yarı zamanlı, Uzaktan Öğretim) : Derse dayalı yöntem Görsel ve uygulamalı yöntem Laboratuvar çalışmaları Proje çalışmaları Teknik geziler  
Ders-Program Öğrenme Çıktıları
Ders PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11 PÇ12 PÇ13 PÇ14 PÇ15
Laboratuar Teknikleri 4 4 3 3 3 3 0 0 3 3 0 0 0 0 0
Biyoloji 3 1 1 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Genel Kimya 2 0 0 1 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Genel Mikrobiyoloji 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Bilimi ve Teknolojisi 5 5 4 3 4 3 0 0 3 3 0 0 0 0 0
Gıdalarda Temel İşlemler 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 1 1 1 1 4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 5
Türk Dili I 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kalkülüse Giriş 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
İngilizce I (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
İngilizce II (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 1 1 1 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 5
Türk Dili II 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Endüstrisi Makineleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Mikrobiyolojisi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Kimyası ve Biyokimyası 5 5 4 4 5 4 0 0 3 4 0 0 0 0 0
Genel İletişim 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Analizleri 5 4 4 4 4 3 1 1 2 3 0 0 0 0 0
İstatistik 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gıda Katkı Maddeleri 3 3 2 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0
Süt Teknolojisi 5 4 4 3 3 3 0 0 2 2 0 0 0 0 0
Tahıl Teknolojisi 5 4 3 2 5 4 1 1 3 3 0 0 0 0 0
Meyve ve Sebze Teknolojisi 4 3 3 2 2 1 0 0 1 2 0 0 0 0 0
Gıda Ambalajlama Teknolojisi 5 4 3 0 0 0 2 0 2 0 0 0 0 0 0
Et Teknolojisi 4 3 3 3 3 2 1 1 3 3 0 0 0 0 0
Fermentasyon Teknolojisi 3 4 3 3 4 3 2 1 2 3 0 0 0 0 0
Bitkisel Yağ Teknolojisi 5 4 3 2 2 1 0 0 1 1 0 0 0 0 0
Beslenme İlkeleri 5 3 4 4 4 4 0 1 1 1 0 0 0 0 0
Et Ürünleri Teknolojisi 4 3 3 3 3 2 1 1 3 3 0 0 0 0 0
Hijyen ve Sanitasyon 4 3 3 0 2 2 0 0 2 4 0 0 0 0 0
Temel Hesaplama Teknikleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Süt Ürünleri Teknolojisi 5 4 4 3 3 3 0 0 2 2 0 0 0 0 0
Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı 5 4 3 0 0 0 1 0 4 4 0 0 0 0 0
Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi 4 3 3 2 2 1 0 0 1 2 0 0 0 0 0
Gıda Muhafaza Yöntemleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0